Palvelut ja tuotteet

Puutarhasuunnittelu

Pihan suunnittelu alkaa asiakkaan tapaamisesta. Suunnittelussa on tärkeintä, että selvitämme yhdessä minkälaiselle suunnitelmalle on tarvetta. Joskus pelkkä luonnos pihasta ja sinne halutuista toiminnoista on riittävä, toisinaan taas tarvitaan järeämpää pakettia istutussuunnitelmineen, materiaalilaskelmineen ja havainnekuvineen. Tärkeitä kysymyksiä ovat myös aikataulu, budjetti sekä työn toteuttaja. Tapaamisen ja kohteeseen tutustumisen pohjalta lasketaan suunnittelutarjous, jonka jälkeen suunnitteluprosessi käynnistyy. 

Slow Flower Loviisan leikkokukkaviljelmä

Olen rakastanut kukkia ihan aina ja joitakin vuosia sitten perustin puutarhaamme leikkokukkaviljelmän. Kukat kasvatetaan slow flowers -periaattein avomaalla ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannotteita. 

Kausi alkaa tulppaaneilla ja narsisseilla toukokuussa ja jatkuu lokakuulle saakka upeilla yksi- ja monivuotisilla leikkokukilla. 

Leikkokukkia myyn kukkakauppoihin ja juhlajärjestäjille sekä tietysti ihan kaikille kukkia rakastaville kimppuina, asetelmina ja seppeleinä. 

Pihapuoti = Aleksi 8

Pihapuoti muuttaa kesäksi Aleksanterinkatu 8 :n sisäpihalle vanhaan puusepänverstaaseen. Samassa korttelissa sijaitsevat mm. Osteria Locale, Osuuspankki ja Art Gallery Loviisa.

Puutarhapuodin valikoimaan kuuluvat ihastuttavat, belgialaiset Xala-kastelukannut, Muurlan kasteluvahdit, Hanataba-kimpputuet sekä tanskalaiset BGreen-ruukut ja Living by heart-ulkotulet. Uutuuksia on saapunut myös ruotsalaiselta Olsson&Jenseniltä ja norjalaisia Espegard-tulipatoja on tottakai valikoimassa. Puutarhakauden aikana myynnissä on myös leikkokukkia ja syksyn tullen kukkasipuleita.   

Tuotteet

Pihapuodissa on myynnissä valikoima Muurlan tuotteita. Kauniit ja kätevät kasteluvahdit ovat lasia ja sopivat niin sisä- kuin ulkoruukkuihinkin. Saatavana keltaisena, vihreänä ja savunharmaana, hinta 18,50/kpl. 

Tanskalaisen Living by Heartin valmistamien ulkotulien paloaika on noin 90 h. Metallisen astian voi kynttilän palettua kierrättää tai sitä voi käyttää vaikka istutusastiana tai suojaruukkuna. Tämä on mitä mainioin mökkituliainen. Ulkotulen hinta pihapuodissa 28€.

Tanskalainen BGreen on tunnettu klassisista ja tyylikkäistä keramiikkruukuistaan, joita löytyy valikoimasta jokaiseen makuun. 

Ruotsalaisen Olsson & Jensenin ruukut valmistetaan kuitubetonista, joten ne ovat kevyempiä ja kestävämpiä, kuin betoni- tai terracottaruukut.